Rambollin Elina Lämsästä HAMKin ensimmäinen vuoden alumni

10 lokakuuta 2019
Rambollissa liikennesuunnittelijana ja esteettömyyskartoittajana työskentelevä Elina Lämsä on valittu Hämeen ammattikorkeakoulun vuoden alumniksi. Lämsä on valmistunut HAMKista vuonna 2017 tekniikan insinööriksi (AMK) liikennealan koulutuksesta.
Rambollin Elina Lämsä on Hämeen ammattikorkeakoulun ensimmäinen vuoden alumni.

Rambollin Elina Lämsä on Hämeen ammattikorkeakoulun ensimmäinen vuoden alumni.

Lämsän innostus liikennealaa kohtaan on syntynyt havainnoimalla liikennettä autokoulun sihteerinä sekä ajamalla taksia. Nykyisin hän tekee kunnille esteettömyyskartoituksia ja -selvityksiä.

- Ajaessani invataksia näin ne monet käytännön ongelmat, joihin liikuntarajoitteiset törmäävät. Hyvin toteutettu liikennejärjestelmä on helppokulkuinen, selkeä, viihtyisä ja turvallinen, sellainen, jossa kaikki käyttäjäryhmät tulevat toimeen itsenäisesti. Jos liikenneympäristöön ei joudu kiinnittämään erityistä huomiota, se on varmasti aika toimiva.

Nykyisin Hyvinkäällä asuva Lämsä täydentää osaamistaan opiskelemalla töiden ohessa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Tulevaisuuden liikennejärjestelmät -koulutuksessa Riihimäen kampuksella.

Tunnustus aktiivisuudesta alumnina

Vuoden alumni -tunnustus myönnetään nyt ensimmäistä kertaa. Tunnustus halutaan myöntää aktiiviselle alumnille, joka on osallistunut koulutuksen alumnitoimintaan innokkaasti ja kehittävällä otteella. Lämsä on toiminut valmistumisensa jälkeenkin työelämän ja opiskelijoiden yhdyshenkilönä tarjoten opiskelijoille erilaisia työelämäprojekteja ja toimeksiantoja.

- Olen häkeltynyt tästä tunnustuksesta. Olen tehnyt vain sitä, mistä olen nauttinut ja olen kiitollinen, että joku on sen huomannut. Olen itse saanut koulutukselta paljon ja halunnut antaa sille jotain takaisin, Lämsä kommentoi.

Lämsä on myös ideoinut uusille liikennealan opiskelijoille tarkoitetun ”Helsinki Racen”. Siinä uudet opiskelijat kiertävät yhden päivän aikana pääkaupunkiseudulla liikennealan yrityksissä tapaamassa HAMKin liikennealan koulutuksesta valmistuneita, jotka esittelevät työtään ja työpaikkojaan.

- Fakta on se, että monikaan alalle hakeutuva ei tiedä, mitkä ne työmahdollisuudet käytännössä ovat. En tiennyt itsekään vielä opintojeni alkuvaiheessa, koska ala on todella monipuolinen. Vierailemalla erilaisilla alan työpaikoilla mahdollisimman aikaisessa vaiheessa mahdollinen työnkuva konkretisoituu ja samalla voi verkostoitua tulevien työnantajien kanssa.

- Näemme oppilaitosyhteistyön todella tärkeäksi. Yhteistyön kautta saamme toisaalta näkymän alan opetukseen ja kehitykseen ja toisaalta se muodostaa luonnollisen kanavan myös uusien työntekijöiden rekrytoimiseen. Viime kädessä yhteistyön toimivuus kiteytyy kuitenkin aina yksittäisten henkilöiden innostukseen ja sitoutumiseen asialle, josta Elina ja HAMKin henkilöstö ovat loistavia esimerkkejä, sanoo Rambollin älykkään liikkumisen palveluista Suomessa vastaava Markku Kivari.

Vuoden alumni –palkinto jaettiin HAMK Alumni Event –tapahtumassa 9.10.2019.

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites