Oulun Mannerheiminpuistosta kuoriutui nykyaikainen tapahtumapuisto

04 syyskuuta 2019
Erikokoisille tapahtumille sekä kaikenikäisten käyttäjien tarpeisiin peruskorjatussa Mannerheiminpuistossa valaistus ja vesi ovat puiston keskeisiä teemoja ja taide-elementtejä.
Mannerheiminpuisto, Oulu

Mannerheiminpuisto, Oulu

Ota yhteyttä

Aino-Kaisa Nuotio

Suunnittelupäällikkö, maisema-arkkitehti, Espoo
P: +358 400 995217

Reija Pasanen

Head of Design
M: +358 40 127 1265

Valaistuksen lisäksi puistoa elävöittävät kiveyspinnalta kohoavat vesisuihkut. Tekniikka on upotettu rakenteisiin niin, et­tä puis­toon on mah­dol­lis­ta si­joit­taa myyn­ti­ko­ju­ja muun mu­as­sa kirp­pu­to­re­ja, jou­lu­myy­jäi­siä tai ra­vin­to­la­päi­viä var­ten. Puistossa on hiljattain kunnostettu leikkipaikka ja grillikioski sekä uusi ylei­sö-wc ja esiintymislava. Lisäksi siellä on varaus siir­ret­tä­väl­le puis­to­kah­vi­lal­le ja jää­te­lö­ki­os­kil­le. Puistossa voi myös pelata vaikkapa petankkia, shakkia ja pöytätennistä tai istuskella ja oleilla aukiota rajaavilla istuskelumuureilla.

Puistoa kahdelta sivulta rajaavat puurivistöt on säilytetty, mutta muutoin puiston istutukset ovat uusia. Lisää puita istutetaan ensi keväänä.

Väriä vaihtava valaistus ohjelmoidaan osaksi puiston rakenteita istuskelumuuriin, vesisuihkuihin ja valoketjuihin. Vuodenaikojen ja eri juhlapyhien mukaan muuntuvalla valaistuksella luodaan dynaamisia ja näyttäviä valaistuksia. Suihkulähteet suojataan talveksi paikalle suunnitelluilla valaistuilla lasikuutioilla ”jääpaaseilla”.

- Puiston valaistus suunniteltiin luovasti ja viimeisintä tekniikkaa hyödyntäen. Valaistusratkaisut vaikuttivat myös rakenteisiin, ja uusien muurien vaalea betonipinta toistaakin valon värit hyvin, sanoo puiston pääsuunnittelusta vastannut maisema-arkkitehti Aino-Kaisa Nuotio Rambollista. Toteutussuunnitelma pohjautui Oulun kaupungin laatimaan yleissuunnitelmaan.

Mannerheiminpuiston avajaisia vietettiin lauantaina 31.8.2019, katso Kalevan video avajaisista

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites