Rambollin Solution Sisters -tiimin ratkaisu voitti oman sarjansa RIL:n #Solution2020 virtuaalihackatonissa

27 marraskuuta 2020

Rambollin Solution Sisters -tiimin Smooth Travel -ratkaisu voitti oman sarjansa päästen finaaliin perjantaina 20.11.2020 päättyneessä RIL:n #Solution2020 virtuaalihackatonissa.

Data Architect Saara-Maija Pakarisen, Productivity Developer Kaisu Laitisen ja Developer Riina Pussisen muodostama monialainen asiantuntijatiimi vastasi HKL:n asettamaan haasteeseen ja sujuvoitti järjestelmien vuoropuhelua ja asiakaspalauteprosesseja. 

Rambollin Smooth Travel -ratkaisu yksinkertaistaa asiakaspalauteprosesseja ja omaisuudenhallinnan järjestelmien ylläpitoa.

Rambollin Smooth Travel -ratkaisu yksinkertaistaa asiakaspalauteprosesseja ja omaisuudenhallinnan järjestelmien ylläpitoa.

Kaisu Laitinen

Kaisu Laitinen

Productivity Developer
P: +358 44 0572007

Tiimi lähti innovoimaan ja koodaamaan tekoälyrajapinnan, paikkatietovaraston, web-sovelluksen ja käyttäjäapplikaation yhdistävää ratkaisua käytössä olevan 40:n tunnin puitteissa. 

Lopputuloksena syntyi Smooth Travel, joka ratkaisee rakennetun ympäristön ja tiedonhallinnan haasteita tuomalla tällä hetkellä puuttuvan linkin tiedon päivittämiseen. Rambollin Smooth Travel -ratkaisu yksinkertaistaa asiakaspalauteprosesseja ja omaisuudenhallinnan järjestelmien ylläpitoa sitoen erilaiset järjestelmät toisiinsa. Smooth Travelin avulla voidaan varmistaa, että uusin tieto on suunnittelijoiden ja ylläpidon saatavilla automaattisesti, riippumatta järjestelmästä.

Smooth Travel -ratkaisu mahdollistaa myös kuvamuotoisen asiakas- ja käyttäjäpalautteen antamisen ja jäsentymisen suoraan oikeaan ylläpidon järjestelmään. Applikaation avulla kuka tahansa voi raportoida havaitsemastaan ongelmasta reaaliaikaisesti yhdellä napin painalluksella, välittämättä siitä, kenen vastuualueeseen korjaaminen kuuluu.

Smooth Travel jäsentää saadun palautteen, yhdistää sen oikeisiin järjestelmiin ja auttaa priorisoimaan kiireellisyyden, säästäen järjestelmien käyttäjien aikaa. Mikäli raportoitua kohdetta ei löydy omaisuudenhallintarekisteristä, sovelluksen avulla se voidaan sinne myös helposti lisätä.

Ketteryys, yhteistyö ja kustannustehokkuus - avaimet asiakaslähtöiseen kehittämiseen

−Rambollin asiakkaat tulevat hyötymään Smooth Travelin takana olevasta innovointi- ja kehitystyöstä monella tavalla. Pystymme tuomaan hyvin asiakaslähtöisesti, ketterästi ja kustannustehokkaasti avun asiakkaidemme erilaisiin aika-, käytettävyys ja kustannushaasteisiin, jotka liittyvät infrarakentamisen tai omaisuudenhallinnan järjestelmiin, kertoo Saara-Maija Pakarinen.

−Smooth Travel, ja koko hackathonin aikainen työ, tehtiin tiimin saumattomalla yhteistyöllä, intohimoisesti yhdessä kehittäen. Avoin ja välitön ilmapiiri, täysi luottamus toisten osaamiseen ja villit, jopa päättömätkin ideat, ovat osa tehokasta innovointiprosessia. Tällaisia innovaatioita ei synny ilman työn paloa ja uskoa siihen, että yhdessä kehittämällä voidaan luoda vaikuttavampia ja alaa aidosti auttavia ratkaisuja, toteavat Riina Pussinen ja Kaisu Laitinen. 

Rambollin asiantuntijat näkevät RIL:n #Solution2020 -kaltaiset hackathonit myös mahdollisuutena lisätä asiakas-toimittajavuoropuhelua neutraalilla kentällä, jolla voidaan kehittää ja innovoida merkityksellisesti yhdessä. 

Rambollilla oli tapahtumassa myös mentorin rooli. Mentoreina toimivat kansainvälisen tietomallintamisen yhteistyöfoorumin, buildingSMART Internationalin, henkilökohtaisella arvomerkillä juuri palkittu Development Manger, BIM, Tiina Perttula ja Strategy and Business Development, Lead, Peter Molin. Kilpailujoukkueen apuna ideoinnissa ja toteutuksessa olivat myös Lead Consultant Christian Stjernquist ja Senior Consultant Stine Skov Madsen.

Kysy lisää Smooth Travel -ratkaisusta asiantuntijoiltamme.

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites