Ramboll mukana Vaasan yliopiston kampusta uudistavassa allianssissa

02 joulukuuta 2020
Vaasan yliopiston kampusuudistus pääsee täyteen vauhtiin allianssilla. Ramboll vastaa hankkeessa rakennesuunnittelusta.   
Vaasan yliopiston merikampuksen uudistus toteutetaan allianssilla. Ramboll vastaa allianssissa rakennesuunnittelusta.

Vaasan yliopiston merikampuksen uudistus toteutetaan allianssilla. Ramboll vastaa allianssissa rakennesuunnittelusta.

Ota yhteys

Reima Paananen, Ramboll Finland

Reima Paananen

Yksikönpäällikkö, rakennetekniikka (Pohjanmaa)
P: +358 40 481 8322

Vaasan yliopistokampuksen uudistus pääsee täyteen vauhtiin, sillä hankkeen osapuolet ovat allekirjoittaneet allianssisopimuksen. 

Toimeksiantajana on Vaasan yliopiston kiinteistöyhtiö Vaasan Merikampus Oy ja muina allianssin osapuolina arkkitehtitoimisto K2S Oy, Ramboll Finland Oy ja Granlund Pohjanmaa Oy sekä toteuttajana Peab Oy.

Tavoitteena on luoda ainutlaatuinen maailmanluokan kampus, joka tukee opiskelua ja työntekoa sekä toimii avoimena kohtauspaikkana. 

− Allianssissa ponnistellaan yhdessä hankkeen parhaaksi ja jaetaan sekä mahdollisuudet että riskit yhdessä. Yhteistoiminnallinen toimintatapa mahdollistaa innovoinnin, oppimisen ja joustavan reagoinnin. Myös yliopistoyhteisön osallistaminen hankkeeseen on keskeinen osa allianssin toimintaa, korostaa Vaasan yliopiston talousjohtaja Harri Salmela yliopiston tiedotteessa. 

Rambollin vastuulla on allianssissa rakennesuunnittelu. 

- Rakennesuunnittelun näkökulmasta hanke on hyvin monimuotoinen ja siinä on vahvasti mukana niin kestävä kehitys kuin energiatehokkuus, sanoo yksikönpäällikkö Reima Paananen Rambollilta. – Iloitsemme, sillä tämä on meille jo toinen merkittävä allianssihanke Pohjanmaalla. 

Vaasan yliopiston kampuskehitys on käynnistynyt jo aiemmin Tritonia-rakennuksen torniosan uudistamisella. Allianssiprojektin ensimmäisessä vaiheessa peruskorjataan Luotsi-rakennus uudeksi tiedekirjastoksi. Nykyinen kirjastorakennus uusitaan seuraavaksi ja kolmannessa vaiheessa peruskorjataan nykyinen päärakennus Tervahovi. Uudistushanke valmistuu vuoden 2024 aikana. Kampuksen uudistuksen suunnittelee arkkitehti Kimmo Lintula

Yliopiston toiminta kampuksella jatkuu koko peruskorjauksen ajan. Kampuksen käyttäjät osallistuvat suunnitteluun projektin aikana.

Lue lisää

Vaasan yliopiston merikampuksen uudistus vauhtiin allianssilla – arkkitehtinä palkittu Kimmo Lintula, yliopiston tiedote 2.12.2020

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites