Näkemyksellinen vesiosaajamme palkittu vuoden nuorena konsulttina

24 marraskuuta 2020

Rambollissa työskentelevä Elsa Valta palkittiin vuoden 2020 nuorena konsulttina.

SKOL ry on valinnut vuoden 2020 nuoret konsultit. SKOLin mukaan voittajaviisikkoa yhdistää halu kehittää tapoja, joilla ala voi edistää mm. vastuullisuuden ja kestävän kehityksen tavoitteita.

Rambollissa harjoittelijana vesitoimialalla työskentelevä Elsa Valta on yksi palkituista nuorista osaajista.  

−On tosi hienoa saada tämä palkinto, Elsa Valta kertoo. 

Rambollin Tampereen toimistolla työskentelevä Elsa opiskelee Tampereen yliopistossa ympäristötekniikkaa. 

Innostus vesitoimialaan syntyi laitossuunnittelun kurssilla. Kiinnostus poiki pian tulosta ja Elsa aloitti alkuvuodesta 2020 diplomityöntekijänä Rambollilla. 

−Diplomityössä tutkitaan jätevedenpuhdistusprosessissa käytettävää viirasuodatusta eli miten voidaan keventää biologisen puhdistusprosessin kuormitusta ja parantaa puhdistamon toimintaa Pietarsaaren jätevedenpuhdistamolla

Innovatiivinen diplomityö valmistunee joulukuussa 2020. 

−Viirasuodatus on tekniikkana aika uusi ja olisi hienoa, että työstä olisi tulevaisuudessa laajempaakin hyötyä. 

Kiinnostava ala myös tulevaisuudessa

Myös Elsan esimies Jukka Jokihaara on palkinnosta ilahtunut. 

−Elsa on hallinnut heti alusta asti konsultin työn. Hän on ottanut hommista hienosti koppia haasteellisesta poikkeusajasta huolimatta. Myös asiakkaat ovat kehuneet Elsan työnjälkeä, kertoo ryhmäpäällikkö Jukka Jokihaara. 

Ramboll on ollut Elsan mielestä yllättävä työpaikka.

− On ollut hienoa huomata, että suunnittelu- ja konsultointialalla on tarjolla tosi monipuolisia työtehtäviä eli kaikenlaisia osaajia tarvitaan. On ollut hienoa päästä tekemään töitä moninaisissa tiimeissä. 

Entä mikä on ollut parasta?

−Jokainen projekti on erilainen. On mielenkiintoista suunnitella ja etsiä ratkaisuja johonkin ongelmaan. Kun sitten näkee rakentamisvaiheessa, että suunniteltu ratkaisu toimii, niin on hienoa nähdä sen merkitys asiakkaalle. Haaveenani olisi suunnitella ratkaisuja, joista olisi hyötyä yhteiskunnassa myös laajemmin, Elsa lisää lopuksi. 

Vuoden nuori konsultti on suunnittelu- ja konsultointialan uransa alkuvaiheessa oleville asiantuntijoille tarkoitettu kilpailu, jota on järjestetty vuosittain vuodesta 2014 lähtien. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin uudistetulla konseptilla, kohdentamalla kilpailu alaa opiskeleviin nuoriin ja tulevaisuuden alan ammattilaisiin. Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry haluaa kilpailun avulla tuoda esille suunnittelu- ja konsultointialaa opiskelevien nuorten osaamista, alamme monimuotoisuutta sekä jakaa tunnustusta innovatiivisille ja lahjakkaille nuorille osaajille.

SKOL ry on suunnittelu- ja konsultointialan yritysten toimialajärjestö, jonka jäsenet ratkaisevat yhteiskunnan ja elinkeinoelämän merkittäviä tulevaisuuden haasteita. SKOL on Teknologiateollisuuden jäsen. SKOLiin kuuluu noin 140 yritystä, jotka työllistävät yli 19 000 asiantuntijaa teollisuudessa, talonrakentamisessa ja infrasektorilla.Ramboll Finland on yksi SKOLin jäsenyrityksistä. 

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites