Aimo Tukiaisen puisto

Aimo Tukiaisen puisto

Aimo Tukiaisen puisto

Lähetä viesti

Katja Virtala

Projektipäällikkö, kaupunki-ja maisemasuunnittelu
P: +358 400 842 347
Hanna Myllylä

Hanna Myllylä

Suunnittelija, maisemasuunnittelu
P: +358 45 651 5276

Aimo Tukiaisen puisto on Lauttasaaressa sijaitseva, nyt jo suunnitelmien mukaisesti kunnostettu puistoalue. Alueella sijaitsee muinaismuistolailla rauhoitettu Krimin sodan aikainen maavalli, joka on kiinteä muinaisjäännös, sekä historiallisesti ja puutarhakulttuurin kannalta arvokas huvilapuutarha-alue, jossa on lehmuskujanteita. Lisäksi paikalla on aidattu päiväkodin piha-alue. 

Peruskorjaussuunnitelman avulla hajanaiseksi pirstoutunut alue saatiin toimivaksi ja visuaalisesti yhtenäiseksi puistoksi kiinnittäen huomiota myös pimeän ajan ilmeeseen. Puistoon suunniteltiin uusia kivituhkapintaisia polkuyhteyksiä täydentämään liittymistä ympäröiviin katuihin. Paikalla sijainnut asfalttipäällysteinen pysäköintialue purettiin ja tilalle rakennettiin laaja oleskelu- ja pelinurmialue. Puistoon sijoitettiin kolme pienimuotoista aukiota, joihin liitettiin oleskelua, leikkiä ja pallopelejä mahdollistavia toimintapaikkoja. Myös puiston kasvillisuudelle ja lehmuskujanteelle laadittiin kunnostamis-, uudistamis- ja hoitosuunnitelma. 

Kunnostuksen jälkeen puisto on arvoisessaan ulkoasussa ja vilkkaassa käytössä. Alue palvelee päivittäin viereisiä asukkaita ja päiväkotia, houkuttelee vilkkaan kevyen liikenteen ohikulkijoita poikkeamaan puiston kautta ja antaa mahdollisuuden viipyä hetken turvallisessa ulko-olohuoneessa meren tuntumassa.

 

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites