Amos Andersonin taidemuseon LVIAS-suunnittelu

Amos Rex

Amos Rex

Lähetä viesti

Maki Pollari Seppo

Seppo Mäki-Pollari

Suunnittelujohtaja, Sähkötekniikka
P: +358 40 048 5944

Amos Andersonin taidemuseo on saanut uudet tilat Lasipalatsin aukion alle rakennetusta uudisrakennuksesta Helsingin ydinkeskustasta. Ramboll toteutti kohteen LVIAS-suunnittelun.

Amos Rex -nimen saaneen taidemuseon suunnittelu alkoi vuonna 2013 ja rakennustyöt tammikuussa 2016. Taidemuseolle rakennettiin noin 10 000 neliötä ajanmukaista näyttely- ja työtilaa uudisrakennukseen aukion alle. Suojellussa Lasipalatsissa on uuden taidemuseon sisäänkäynti, aula museomyymälöineen, hallinnon työtila ja elokuvateatteri Bio Rex.

Lasipalatsin liiketilojen peruskorjaus kesti noin vuoden. Aukion alle rakennettu uusi näyttelytila ja Lasipalatsin museotilat avattiin yleisölle elokuussa 2018.

Amos Andersonin taidemuseon siirtyminen uusiin tiloihin Lasipalatsiin vahvistaa tuntuvasti Helsingin keskustan kulttuuritarjontaa ja Helsingin asemaa kansainvälisenä kuvataidekaupunkina.

Amos Rex -rakennushanke on merkittävä kulttuurihistoriallisena projektina. Taidemuseo, Lasipalatsi ja elokuvateatteri Bio Rex muodostavat yhdessä ainutlaatuisen, toiminnallisen kokonaisuuden näyttelyille, elokuvafestivaaleille ja monimuotoisille kulttuuritapahtumille.

 

 

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites