Arkadiankatu 4-6, toimistorakennus

Arkadiankatu © Tengbom

Arkadiankatu © Tengbom

Ramboll oli mukana Arkadiankadulla Helsingin ytimessä sijaitsevan toimisto- ja liikerakennuksen peruskorjauksessa. Vuonna 1977 suunniteltu talo peruskorjattiin kokonaan kahdessa eri vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa Ramboll vastasi hankkeen LVIAJ-suunnittelusta. Toisessa vaiheessa vastasimme rakennuttamisesta ja valvonnasta sekä turvallisuuskoordinaattorin tehtävistä.

Arkadiankatu 4-6 oli ennen peruskorjausta tyypillinen 70-luvun toimistorakennus, jonka tilat olivat täynnä perinteisiä koppikonttoreita. Uudistetuissa tiloissa nämä konttorit loistavat poissaolollaan ja tilalle on rakennettu nykyaikaiset ja muuntojoustavat toimistotilat. Peruskorjauksen alle otettiin muun muassa kaikki sisätilat, talotekniikka ja ikkunat. Kiinteistölle myönnettiin myös BREEAM Very Good -tason ympäristösertifikaatti. 

Uudet tilat suunniteltiin yhteistyössä uusien vuokralaisten kanssa, jotta tilat saatiin tukemaan jokaisen liiketoimintaa juuri oikealla tavalla. Peruskorjatussa rakennuksessa tilat taipuvatkin monenlaiseen käyttöön toimialasta riippumatta. Useiden sisäänkäyntien ja porrashuoneiden ansiosta kerrokset pystytään jakamaan yhdeksän eri vuokralaisen käyttöön.

Rakennuksessa on kahdeksan maanpäällistä kerrosta ja kaksi kellarikerrosta. Lisäksi kiinteistöstä löytyy oma autohalli. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa peruskorjattiin yksi kellarikerros ja kerrokset 1., 2., sekä 6.-8. Toisessa vaiheessa korjattiin loput tilat, lukuun ottamatta pysyvästi ulosvuokratut. Toimisto- ja liiketilaa valmiiseen rakennukseen tulee yhteensä noin 27000 neliömetriä.

Arkadiankadun toimistokiinteistö sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Helsingin keskustassa. Se tarjoaa vuokralaisilleen tuottavuutta lisääviä ja kustannuksia säästäviä tilaratkaisuja sekä elävöittää rakennuksen ympäröivää aluetta.


Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites