Kauppakeskus Lippulaiva

Lähetä viesti

Teppo Tulokas

Johtaja, LVIA-tekniikka
P: +358 40 829 6499

Timo Keto

Johtaja, Sähkötekniikka
P: +358 40 043 9867
Espoonlahteen on rakenteilla uuden ajan kauppakeskuskokonaisuus, joka yhdistää päivittäiset palvelut, asumisen ja helpon liikkumisen julkisilla liikennevälineillä.
 
Mittavan kokoinen hanke sisältää uuden kauppakeskus Lippulaivan, sen pihakansien päälle suunnitteilla olevat kahdeksan asuinrakennusta sekä palvelutalon senioriasukkaille. Asuinrakennuksissa on noin 550 asuntoa. Kauppakeskusrakennuksen kiinteään yhteyteen rakentuvat Espoonlahden uusi metroasema ja bussiterminaali.
 
Uusi Lippulaiva rakennetaan puretun kauppakeskuksen paikalle keskeiselle paikalle Espoonlahteen. Espoonlahti on yksi pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvavista alueista. Valmistuttuaan kauppakeskus tarjoaa kattavan valikoiman päivittäisen asioinnin palveluja ja erikoisliikkeitä, yhteensä noin 80 liikettä. Rakennukseen on suunniteltu tilat myös terveyspalveluille, Espoonlahden kirjastolle sekä päiväkodille.
 
Citycon toteuttaa Lippulaivan kehityshankkeen, jossa sisältyvät vanhan kauppakeskuksen purkaminen ja uuden 42 000 neliömetrin laajuinen uusi kauppakeskus. Rakentamisen aikana alueen asukkaita palvelee paikalla tilapäinen kauppakeskus Pikkulaiva. Uusi Lippulaiva on suunniteltu rakennettavaksi kerralla siten, että kauppakeskus, metroasema ja kokonaisuuteen kuuluvat asuinrakennukset voidaan ottaa käyttöön vaiheittain. Kokonaisuuden suunniteltu valmistumisajankohta on 2022.
 
Ramboll vastaa kauppakeskus Lippulaivan ja asuintalojen LVIA-, sähkö- ja sprinklerisuunnittelusta. Rambollin monitoimihankkeen kokonaislaajuus on noin 165 000 brm2. Lisäksi Ramboll on ollut mukana hankkeen aikaisemman vaiheen kunnallisteknisessä ja liikennesuunnittelussa.
 
LEED-sertifikaation mukaista
 
Lippulaivalle on asetettu LEED-sertifikaatin mukaiset energiatehokkuuden tavoitteet, joihin pääsemistä helpottavat hyvät julkisen liikenteen palvelut, kattavat pyöräilyreitit sekä kauppakeskuksen edistyksellisten energiaratkaisujen suunnittelu. Energiaratkaisuja ovat mm. kestävästi tuotettu energia sekä modernit ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmät. 

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites