Valo- ja ääniteos H2.O

Valo- ja ääniteos H2.0 LUX HELSINKI 2019 -tapahtumassa ©Simo Suomalainen

Valo- ja ääniteos H2.0 LUX HELSINKI 2019 -tapahtumassa ©Simo Suomalainen

Lähetä viesti

Reija Pasanen

Head of Design
M: +358 40 127 1265

Vuosittain järjestettävä valofestivaali Lux Helsinki levittäytyi Helsingin keskustaan 5.-9.1.2019. Ramboll Valostudio on suunnitellut valo- ja ääniteoksen nimeltä H2.0 Finlandia-talon Töölönlahden tapahtumapuiston puoleiseen julkisivuun. Teos on osa Lux-arkkitehtuuri -sarjaa, jonka tarkoituksena on nostaa esiin Helsingin arkkitehtuurin helmiä valaisemalla ne poikkeuksellisen loistokkaasti ja näyttävästi osana Lux Helsinki -tapahtumaa.

Teoksen teemaksi valikoitui vesi, koska se on yksi elämän perusedellytyksistä ja kehityksen avaintekijöistä. Kaikki elämä maapallolla on riippuvaista vedestä, se on välttämätöntä ihmisille, eläimille ja ekosysteemeille. Veden kulutus on monilla alueilla ylittänyt suuresti sen, mitä veden luonnollinen kierto kykenee tuottamaan takaisin. Muovi ja muut synteettiset materiaalit aiheuttavat merkittävää vahinkoa valtamerten eri eliölajeille ja ekosysteemille. Teoksella halusimme kiinnittää ihmisten huomion siihen, että vesi on ehtyvä luonnonvara ja että puhdas vesi ei ole itsestäänselvyys.

Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Finlandia-talo inspiroi teokseen virtaavan olomuodon: H2.0 valo- ja ääniteoksen visuaalinen materiaali muodostuu veden assosiaatioista sekä liikkeestä. Äänimaailma tukee teoksen teemaa ja muodostaa veden olomuotoa kuvastavan rytmin valolle. Hohtavan valkoinen Finlandia-talon julkisivu muuntuu valon ja äänen soljuvaksi kokonaisuudeksi. Sun Effects vastasi teoksen teknisestä tuotannosta sekä laitteistosta. 

Vastaavat Valostudion valotaideteokset ja valotapahtumat: 

  • Porvoon valot 2020, Porvoo
  • Lights in Ålingsås 2019. Ålingsås Ruotsi
  • LUMO-festivaali 2019, Oulu
Tutustu muihin Valostudion valaistussuunnitteluprojekteihin.

Katso video kuinka koko Finlandiatalon julkisivun kokoinen valoteos syntyi. 

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites