Mannerheiminpuisto

Oulun Mannerheiminpuisto ©Henri Luoma

Oulun Mannerheiminpuisto ©Henri Luoma

Lähetä viesti

Reija Pasanen

Head of Design
M: +358 40 127 1265

Mikko Pekonen

Projektipäällikkö
M: +358 40 5546979

Oulun keskustassa sijaitsevasta Mannerheiminpuistosta on rakennettu kaikenikäisten käyttäjien tarpeisiin mukautuva tapahtumapuisto. Elämyksellinen, kausittain muuntuva valaistus ja vesiaihe ovat puiston keskeisikä teemoja ja taide-elementtejä. Näyttävä erikoisvalaistus yhdessä vesisuihkujen kanssa muodostavat uuden, houkuttelevan keitaan Oulun keskustaan.

Ramboll Valostudio on laatinut puiston valaistuksen toteutussuunnitelmat. Inspiraation puiston erikoisvalaistukseen antoivat vesisuihkut, jotka nousevat aukion kiveyksestä. Vesi on kantava teema valaistuksessa eri vuodenaikojen kierrossa ja se luo puistolle tunnistettavat ominaispiirteet.

Puiston toiminnalliset alueet, kuten kulkuväylät, peli- ja leikkialueet on valaistu kohteeseen suunnitelluilla pylväsvalaisimilla. Puistossa on energiatehokas LED-valaistus ja sen häikäisemättömyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Puiston valaisinpylväisiin on asennettu tapahtumien tarvitsemaa tekniikkaa, kuten äänentoistolaitteet sekä sähkön ulosottopisteet.

Oulun pohjoinen luonto ja sen ominaisuudet heijastuvat puiston valo-ohjauksen teemoissa. Vesi on kantava teema ja valo-ohjelmat mukailevat vuodenaikojen sekä tapahtumien sykliä. Vuodenaikojen ja eri juhlapyhien mukaan muuntuvalla valaistuksella luodaan dynaamisia ja näyttäviä valaistuksia puistoon. Lisäksi puiston valaistus- ja äänentoistojärjestelmä mahdollistavat erilaiset audiovisuaaliset esitykset, kuten puiston avajaisissa nähty valo- ja ääniteos. Kesällä suihkulähteet ja luonnonvalo ovat pääosassa, kun ennalta ohjelmoidut suihkulähteet ilahduttavat puiston käyttäjiä.

Vastaavia puisto- ja virkistysalueiden valaistussuunnitteluprojekteja:

Tutustu muihin Valostudion valaistussuunnitteluprojekteihin.

Katso video Mannerheiminpuistosta ja sen valaistuksesta.

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites