Tripla

Tripla Pasilassa

Tripla Pasilassa

Lähetä viesti

Maki Pollari Seppo

Seppo Mäki-Pollari

Suunnittelujohtaja, Sähkötekniikka
P: +358 40 048 5944

Petri Tyynelä

Toimialapäällikkö, geotekninen suunnittelu
M: +358 40 5892007

Ilkka Mikkola

Projektijohtaja, rakennetekniikka
M: +358 40 6899104

Timo Svahn

Johtava asiantuntija, LVI-suunnittelu
P: +358 405460141
Kim Lindholm

Kim Lindholm

Yksikönpäällikkö, Infraprojektinjohto Etelä
P: +358405785277

Helsingin Pasilaan vaiheittain valmistuva Tripla on yksi Suomen haasteellisimmista rakennushankkeista. Kolmen korttelin kokoinen kaupunkikeskus Tripla tulee olemaan kokonaispinta-alaltaan yli 350 000 bruttoneliömetriä. Tripla yhdistää joukkoliikenteen, työympäristön, asumisen, kaupalliset palvelut ja vapaa-ajan toiminnot moderniksi, urbaaniksi kaupunkikeskukseksi.

Mall of Triplasta syntyy alueelle kaupallinen keskittymä, joka yhdistää kauppakeskuksen, hyvinvoinnin ja viihteen palvelut saman katon alle. Kauppakeskuksen ohella alueelle rakentuu toimisto- ja asuinrakennusten lisäksi hotelli sekä modernin tilava pysäköintilaitos, jossa on mm. sähköautoja varten lähes 300 latauspistettä. Joukkoliikenteen lisäksi uudistuvassa Pasilassa on helppo liikkua jalkaisin ja polkupyörällä, joten Triplan pyöräparkkiin on varattu tilaa 3 400 polkupyörälle. Uusi Pasilan asema ja Pasilansillan joukkoliikennekeskus tarjoavat helpot yhteydet liikkumiseen sekä eri liikennevälineiden vaihtoon.

Triplan suunnittelun lähtökohtana ovat olleet ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus. Asiantuntijoidemme vastuulla on koko hankkeen geotekniikka (keskustapysäköinti, Pasilan uusi asema, väliaikainen asema, Pasilan uusi silta ja Firdonkatu). Lisäksi olemme vastanneet kauppakeskus Mall of Triplan, pysäköintilaitoksen, hotellin ja toimistorakennuksien rakennesuunnittelusta, Mall of Triplan sekä ulkoalueiden Fredikanterassin sähkö- ja valaistussuunnittelusta sekä Pasilan aseman LVIA- ja sprinklerisuunnittelusta. Olemme tehneet myös asuntokorttelin valaistussuunnittelun. Hankkeen ympäristötutkimukset, mukaan lukien pohja- ja orsivesien seuranta, ovat Rambollin vastuulla. Taloteknisen valvonnan toimeksiantomme on käsittänyt hankkeen toimisto-, hotelli- ja kauppakeskusosat.

Triplan rakentaminen aloitettiin kesällä 2015 ja alue valmistuu vaiheittain vuosina 2019-2020. Massiivisen hankkeen kokonaiskustannukset ovat arviolta noin 1,5 miljardia euroa. Ensimmäisessä vaiheessa valmistuivat kauppakeskus Mall of Tripla sekä uusi Pasilan asema. Uuden ajan kauppakeskus avasi ovensa 17. lokakuuta 2019 ja samana päivänä uusi Pasilan asema sekä aseman edustalla oleva joukkoliikenneterminaali otettiin käyttöön.  

Kesällä 2019 Pasilan Tripla -hanke palkittiin Suomen ja Baltian maiden Tekla BIM Awards 2019 -kilpailun voittajana sekä yleisökilpailun voittajana. Poikkeuksellisen laajassa tietomallipohjaisessa hankkeessa hyödynnettiin uraauurtavasti, tiiviissä yhteistyössä ja ennakkoluulottomalla asenteella tietomallinnusta. Lue Tekla BIM Awards -uutinen täältä.

Tutustu Triplaan YIT:n sivuilla. 

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites