Ratatekninen oppimiskeskus

Ratatekninen oppimiskeskus Kouvolassa

Ratatekninen oppimiskeskus Kouvolassa

Lähetä viesti

Matti Tossavainen

Projektipäällikkö, infraprojektinjohto, Kouvola
P: +358 50 414 1961

Ratatekninen oppimiskeskus on paikka, johon ratapuolen asiantuntijat kokoontuvat osoittamaan ammattitaitonsa ja oppimaan lisää. Oppimiskeskuksesta löytyy vaihteiden lisäksi muun muassa hitsaustilat, asetinlaitteita sekä satoja metrejä raiteita. Keskuksen pihalla on sähköradan ja tasoristeyksen korjausalueet. Oppimiskeskuksen tavoitteena on ratateknisen osaamisen ja rataturvallisuuden varmistaminen turvallisessa koulutusympäristössä.

Oppimiskeskuksen lisäksi tiloihin on sijoittunut Liikenneviraston toimistotiloja ja rataraivauskalusto. Ramboll hoiti projektissa suunnittelu- ja rakennustöiden hankintaa, ohjausta sekä valvontaa. Myös takuuaikaiset velvoitteet ja turvallisuuskoordinaatin tehtävät kuuluvat Rambollille. Lisäksi toimimme paloteknisenä suunnittelijana.

Hankkeeseen on kuulunut kahden ison opetushallin sekä ulkotiloihin sijoittuvan raiteistoalueen rakentaminen. ROK on ikään kuin rautatie pienoiskoossa sillä poikkeuksella, että kaikki laitteet ja rakenteet ovat normaalikokoisia. Hankinnoissa on hyödynnetty osin uusimishankkeissa vapautuneita laitteita.

Oppimiskeskuksen lähtökohtana on kansallisen ratateknisen osaamisen ja rataturvallisuuden varmistaminen. Samalla alueella voidaan antaa sekä teoria että käytännön opetusta. Oppimiskeskus on osa Liikenneviraston turvallisuusstrategiaa.

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites