Technopolis Ydinkeskusta

Technopolis ©L Arkkitehdit

Technopolis ©L Arkkitehdit

Lähetä viesti

Sami Välitalo

Aluepäällikkö, kiinteistöprojektinjohto, Pohjois-Suomi
P: +358 40 8250720
M: +358 40 8250720

Technopoliksen Oulun keskustassa sijaitsevan kampuksen laajennus valmistui alkuvuodesta 2020 tarjoten korkeatasoisia toimitiloja erikokoisille yrityksille. Uudisrakennus lähes tuplasi toimitilojen määrän korttelissa.

Kiinteistöön rakennettiin viisi maanpäällistä kerrosta. Kellariin sijoittuu lisäksi kaksikerroksinen pysäköintihalli, jonne mahtuu parisataa autoa. Lisäksi talojen väliin jäävälle alueelle rakennettiin lasikatteinen sisäpiha. Uusista tiloista löytyy muun muassa lounge-tila, ravintola, runsaasti neuvottelutiloja, co-working alue ja näyttävä aula.

Rakennuksessa huomioidaan tilatehokkuus ja korkeat standardit. Esimerkiksi kiinteistön ilmanvaihto, valaistus, tilojen muunneltavuus ja akustiikka ovat huippuluokkaa. Haasteita hankkeelle loi muun muassa työmaan keskeinen sijainti.

Technopoliksen investointi vastaa Oulun alueella kasvavaan tilakysyntään tarjoten erikokoisille yrityksille laadukkaita toimistotiloja ja samalla monipuolisia palveluita. Technopolis Ydinkeskusta sijaitsee erinomaisella paikalla Oulun keskustassa lähellä rautatieasemaa.

Ramboll -kokonaispalvelu

Technopolis Ydinkeskusta -hanke on toteutettu Ramboll -kokonaispalveluna. Ramboll vastasi hankkeen kaikesta rakennuttamisesta ja suunnittelusta, pois lukien arkkitehti- ja pääsuunnittelu. Työtehtäviin kuuluivat muun muassa projektinjohto, geo-suunnittelu, rakennesuunnittelu, valmisosasuunnittelu, LVIAJ -tekninen suunnittelu, LEED-konsultointi, valvontatehtävät, akustiikkasuunnittelu, vihersuunnittelu, liikennesuunnittelu, palotekninen suunnittelu, tietomallikoordinaattorin tehtävät ja sähkö-, tele- ja turvasuunnittelu.

Rambollin laaja osallistuminen hankkeeseen merkitsi esimerkiksi sitä, että rakennuttamisen ja suunnittelualojen henkilöiden yhteistyö oli erittäin luontevaa ja välitöntä. Hankkeessa toimi yksi kontaktihenkilö, joka koordinoi suunnitteluryhmää ja mahdollistaa hyvän tiedonkulun. Rambollin yhteinen työtapa ja aktiivinen kommunikaatio mahdollistivat esimerkiksi muutosten vaikutusten laaja-alaisen arvioinnin ja huomioon ottamisen.

Oulun Technopolis Ydinkeskustan uusiin toimitiloihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa https://www.technopolis.fi/sepankatu/


Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites