Uusi lastensairaala

Lastensairaala © Kuvatoimisto Kuvio Oy

Lastensairaala © Kuvatoimisto Kuvio Oy

Lähetä viesti

Esa Ikäheimonen

Projektinjohtaja, rakennesuunnittelu
P: +358 41 4321100
M: +358 41 4321100

Uusi lastensairaala otettiin käyttöön syyskuussa 2018 Helsingin Meilahdessa. Vaativan erikoissairaanhoidon lastensairaala hoitaa lapsia kaikkialta Suomesta. Ramboll on vastannut Uuden lastensairaalan rakenne, LVI-, RAU- ja GEO-suunnittelusta sekä Terve Talo - ja huoltokirjakoordinoinnista. 

Suunnittelutyö toteutettiin lasten ja heidän auttajiensa näkökulmasta, jotta sairaala on mahdollisimman toimiva, terveellinen ja turvallinen. Suunnittelutyössä Ramboll hyödynsi sairaalarakentamisen laajaa ja kansainvälistä suunnitteluosaamistaan. 

Tietomallinnuksen avulla tilojen ja toimintojen tarkoituksenmukaisuus pystyttiin huomioimaan jo suunnittelun alkuvaiheessa. Sairaalan suunnittelussa korostuivat lisäksi Terve Talo -periaatteet, sisäilman laadun varmistaminen ja elinkaariajattelu. Suunnitteluratkaisuja valittaessa pyrittiin luotettaviksi todettuihin ja muuntojoustaviin ratkaisuihin. 

Uusi lastensairaala -projektin omistajana on KOy Uusi Lastensairaala, arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto SARC Oy yhdessä Arkkitehtiryhmä Reino Koivulan kanssa, projektijohdosta Haahtela-rakennuttaminen Oy ja projektinjohtourakoitsijana toimi SRV Rakennus Oy.

Luonnossuunnittelu alkoi syksyllä 2013 ja rakentaminen alkuvuodesta 2015. Uusi lastensairaala luovutettiin käyttäjille kaksi kuukautta ennen tavoiteaikataulua huhtikuussa 2018. Sairaala otettiin vaiheittain käyttöön syyskuussa 2018.

Palvelumme

  • Rakennesuunnittelu
  • LVI-suunnittelu
  • RAU-suunnittelu
  • Geosuunnittelu
  • Terve Talo -koordinointi
  • Huoltokirjakoordinointi

 

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites