Eero Kauppinen, projektipäällikkö

Katso avoimet työpaikat

Eero Kauppinen

Projektipäällikkö, sähköisen liikenteen asiantuntija

T: +358 50 5125204

Työnkuvani

Työskentelen suunnittelijana Global Smart Mobility -yksikössä, eli vastaan liikenteen suunnittelusta ja etenkin joukkoliikenteen konsultoinnista.

Ympäristöjä, jotka muuttavat ihmisen näkemyksen liikkumisesta

Tein Rambollilla töitä ensin kesätyöntekijänä ja sitten opintojeni ohessa vuodesta 2015 saakka. Sain hyvää ohjausta ja vastuuta projekteissa. Valmistuttuani diplomi-insinööriksi aloitin vakituisena työntekijänä Tampereella.
 
Oma näkemykseni ja Rambollin arvot sopivat yhteen. Rambollin perusarvoihin kuuluu edistää kestävää yhteiskuntaa, jossa luonto ja ihmiset kukoistavat. Haluan suunnitella niin rohkeasti rakennettua ympäristöä, että se muuttaa ihmisten näkemyksen kaupungeista ja liikkumisesta. Minulle on tärkeää, että näen kätteni jäljen.

Vaikka oma työni keskittyy Suomeen ja etenkin Tampereelle, kehitämme joukkoliikenteen osaamista myös kansainvälisesti esimerkiksi norjalaisten, saksalaisten ja singaporelaisten työkaverien kanssa. Videopalavereja pidetään aamuisin kymmenen aikaan, jotta norjalaiset ehtivät herätä ja jotta singaporelaiset eivät vielä ole nukkumassa. 
 
Pidän itseäni kestävän liikkumisen ja erityisesti raideliikenteen puolestapuhujana. Olen ollut mukana muun muassa Tunnin juna -hankkeissa, Kansi ja Areenan liikennesuunnittelussa ja Tampereen raitiotien suunnittelussa. On ollut hienoa huomata, että talosta löytyy niin paljon osaamista, geotekniikasta pilvenpiirtäjiin saakka. 
 
Usein töiden aikajänne vaihtelee. Esimerkiksi kaupunkipyöriä voidaan suunnitella jo seuraavaan kesään, mutta joskus voi mennä 20–30 vuottakin ennen kuin näkee työn lopputuloksen. Siksi tarvitaan myös mielikuvitusta, mikä onkin oma haasteensa.

Milleniaalit kaipaavat merkityksellistä työtä

Mielenkiinto omaa alaa kohtaan on ensisijaisen tärkeää. Minua kiinnostaa vapaa-ajallakin nämä asiat ja yhteiskunnan kehitys. Tärkeää on myös ymmärrys siitä, ettei tarvitse osata kaikkea. Tiedon voi hakea digitaalisesti tai etenkin verkostojensa kautta. 

Millenniaalit kaipaavat työelämäänsä ennen kaikkea merkityksellisyyttä. Se on noussut kyselyissä ohi palkankin. Uskon, että tämä on juuri sellaista merkityksellistä työtä, jota sukupolveni työntekijät varsin mielellään tekisivät.